Pension Luzy

Over Pension Luzy

Kleinschalig pension met aandacht voor uw paard.

Klein maar fijn, dat slaat op pension Luzy. In 2023 zijn we gestart met een paddock paradise. (PP) Nadat we het terrein hadden uitgetekend, konden we de palen gaan uitzetten om de looppaden te maken. Smal, breed, kronkels, bochten, obstakels… aan alles werd gedacht. Het grote voordeel van een PP is dat het terrein daarmee wordt vergroot en de paarden meer in beweging blijven, omdat de schuil-, eet- en drinkgelegenheid allemaal via een ander pad te bereiken zijn. Ook het weidebeheer wordt eenvoudiger, omdat we zelf kunnen kiezen wanneer de paarden gras eten en welk land we daarvoor gebruiken. Inmiddels hebben we alle seizoenen meegemaakt en daar de nodige aanpassingen op gedaan. Het resultaat: droge voeten in de winter, verkoeling in de zomer. We zijn klaar om meer paarden te ontvangen.

IMG_8089
IMG_0108

Daarom pension Luzy

Nous aimons les chevaux

01

Paddock Paradise

Schaduw in de zomer, droge voeten in de winter, gegarandeerd meer beweging en minder verveling.

02

Verzorging

Voermanagement, lichamelijke verzorging, medische zorg en indien gewenst verzorgen we ook training. We zorgen voor uw paard alsof het ons eigen paard zou zijn.

03

Camerabewaking

Wat moeten we hier nog meer over zeggen. Het is gewoon fijn dat we altijd even kunnen checken of alles goed gaat. Bijvoorbeeld als een paard ziek is of als het weer erg onrustig is. 

04

Mooie omgeving

Vanaf ons pension zijn er hele mooie routes te rijden. Ze brengen je langs het typische platteland, over oude karrensporen en ja… zelfs door stukken bos. 

Voor wie is pension Luzy

Ontdek of ons pension bij u past.

Paarden hebben een lange periode nodig om te wennen aan een nieuwe omgeving, aan elkaar en om hun plek  in de kudde te (her)vinden. Doordat we heel kleinschalig zijn, kunnen we maar 1 kudde vormen. Omdat het welzijn van de paarden voorop staat, houden we de kudde graag zo stabiel mogelijk. Wanneer u uw paard bij ons in pension wilt onderbrengen, gaan we ervan uit dat dit voor een langere periode is. (Minimaal 1 jaar) 

De paarden leven bij ons het hele jaar buiten zonder ijzers. Uit veiligheidsoverweging zien we graag dat uw paard ook op blote voeten leeft. Omdat de zorg voor de paarden bij ons compleet is, is pension Luzy de ideale plek wanneer u zelf (te) weinig tijd heeft voor uw paard, of besluit dat uw paard met (pre)pension mag. 

Kom kennismaken

Bezoek pension Luzy

Is uw interesse gewekt? U bent van harte welkom om kennis met ons en de paarden te komen maken.