Vive la France deel VI

In dit zesde en laatste deel van Vive la France, zijn we toe aan de laatste week van onze oriëntatiereis. Het is dinsdag en om 15:00 uur mogen we in de gîte. We zijn heel benieuwd hoe we die ervaren zodra we er in alle rust kunnen ‘voelen’ hoe het huis is. De rondleiding was uitgebreid en goed, maar had ons nog niet de mogelijkheid gegeven om even samen in stilte te ervaren. Dat gingen we nu doen.

Lees verder

Vive la France V

Het is maandag 6 juni. We zijn 5 dagen, 3 campings en 6 woningen verder sinds onze oriëntatiereis van start ging.
Na onze avonturen net buiten het zuiden van du Morvan, waar we stormen en roofvogels hebben overleefd en een bijzondere ontmoeting hebben gehad waarbij een twijfelachtig huis in ons aanzien is gestegen, is het tijd om verder te reizen richting Allier. Iets zuidelijker, en een heel ander landschap. We hebben wederom een camping gevonden dat wordt gerund door Nederlandse eigenaren en ze weten van onze komst.

Lees verder

Vive la France deel IV

Boven op een berg, net buiten du Morvan, stippelen we onze vervolgroute uit. Er zijn meer gebieden in Frankrijk die er, op papier althans, voor ons aantrekkelijk uitzien. Ons plan om door te trekken richting de Allier en daarna naar Haute Vienne, staat nog steeds. We zijn benieuwd of we iets tegen zullen komen wat ons gaat bevallen en zo ja, waar dat is.

Lees verder

Vive la France deel III

We zijn nog maar nauwelijks in Frankrijk gearriveerd en we moeten onze ideeën over misschien wel ons toekomstige leven in Frankrijk behoorlijk bijschaven. Kunnen en willen we dat? Gelukkig zijn we slechts op oriëntatiereis en hebben we nog 2 hele weken de tijd om antwoord op die vraag te krijgen. Met deze gedachten begon de derde dag van ons verblijf in Frankrijk in juni 2022.

Lees verder